Christian i Bangladesh

Personlig blog fra Bangladesh

lørdag den 12. april 2008

Guds fulde rustning

Et af privilegierne ved livet her i Bangladesh er hvordan mange ting fra bibelen bliver helt konkret relevant for os i hverdagen.

Tag for eksempel besættelserne fra den forgangne måned. Uanset hvad vi må mene om disse – og der er delte meninger blandt os her også om de hører til i kirken eller på sygehuset? Uanset hvad vi måtte tænke er mine elever og naboers frygt virkelig nok og den skal ikke på sygehuset.

I teen-gruppen snakkede vi om Guds fulde rustning da vi var på besøg hos en anden teen-gruppe sidste fredag og hvor finder man bedre udrustning til at møde frygt. (Dette var før det andet tilfælde og derfor før de fleste var begyndt at blive rigtig bange.) Vi studerede Efeserbrevet og hvad de enkelte dele af rustningen står for. Nu da mange har oplevet frygten på nært hold har gjort brug af rustningen; vi har delt vers fra bibelen om at tilhøre Gud og vi har snakket om at bruge disse vers som sværd til at slå frygten på flugt; vi har snakket om troens skjold som vi kan holde op imod tvivl og frygt; vi har snakket om retfærdighedens brynje som vi får af Gud og måske vigtigst af alt, har vi snakket om frelsens hjelm; at Jesus har købt os og givet os ret til at blive børn af Gud. Så har djævelen ingen krav på os.

Det er fantastisk at finde bibelvers der har hjælp imod rigtig frygt og det er godt at høre om hvordan nogle af børnene synger sange, beder og læser bibelen og derigennem finder tryghed. Det er vigtigt at anerkende andres oplevelser som virkelige uanset hvad der forårsagede dem. Ved at gøre det anerkender vi frygten og får i bibelen et unikt redskab til at stå imod.

Frygten er desværre virkelig nok, heldig vis er Guds ord virksomt nok til at stå frygten imod.

 

Ingen kommentarer: