Christian i Bangladesh

Personlig blog fra Bangladesh

onsdag den 25. februar 2009

Mytteri

I den afdeling af de væbnede styrker der har til opgave at bevogte landets grænser, Bangladesh Rifles (BDR) har der i dag været mytteri. De menige soldater kræver bedre betaling og at det skal være muligt for deres egne at blive forfremmet til officers niveau. (I dag kommer alle de øverstbefalende fra militæret.
Det er en stor udfordring for vores nye regering at håndtere denne situation og i eftermiddags så det ud som om det var lykkedes at løse konflikten. Premiereministeren erklærede et generelt amnesti for alle de involverede og lovede at imødekomme soldaternes krav. Sent på aftenen måtte parterne tilbage til forhandlingsbordet fordi soldaterne ikke turde overgive sig til militæret af frygt for repressalier.
For dem der vil følge med er de friskeste nyheder at finde på bdnews24.com og flere detaljer på The Daily Star.
Bed for Bangladesh og den nye regering. Bed om mad til de sultende, om retfærdighed til de undertrykte og om vilje til at tjene andre - ikke mindst iblandt magthaverne og de rige. Bed om at dem ved der deltager i forhandlingerne vil få visdom til at træffe beslutninger der fører til fred.

Ingen kommentarer: